Kuntabarometrin tulokset julkistettiin

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri mittaa kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan toimivuutta kunnassa. Tutkimus on toteutettu kahden vuoden välein, edellisen kerran vuonna 2022. Kuntabarometrin tulokset julkistettiin Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa 14.-15.5.

Lohjalaisten vastaajien määrä oli tässä kyselyssä 40, kaksi vuotta aiemmin 37. Kokonaisarvosana oli tällä kertaa 2,79, kun edellisessä kyselyssä lukema oli 2,44. Kokonaisuutena tulokset parantuivat hieman, mutta kehitettävää on edelleen tuleville vuosille.

Elinkeinopolitiikan onnistumisessa parhaimmat arvosanat sai yrityspalvelut 3,08 sekä infrastruktuuri 2,95. Eniten kehitettävää oli puolestaan lupa-asioiden sujuvuudessa 2,20 ja kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydellä 2,55.

Yrityspalveluista vastaajat pitivät tärkeimpinä sujuvia lupapalveluja, verkostoitumista ja aloittavan yrittäjän palveluja. Elinkeinopolitiikan tärkeimpinä aiheina pidettiin kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, elinkeinopolitiikan asemaa kunnassa ja lupa-asioiden sujuvuutta.

Lue lisää Kuntabarometrin tuloksista oheisesta linkistä.